Kattengespin gezond?

Behalve om 06.00 uur in de ochtend, geniet ik altijd van spinnende katten. Spinnen heeft een ontspannende werking op mij maar blijkbaar is kattengespin nogal complex!

 

Hoe spinnen katten?

Spinnen zorgt voor veel speculatie en wetenschappers verschillen van mening betreffende het ontstaan van het geluid. Er zijn wetenschappers die denken dat het geluid afkomstig is van het voelbaar trillen van de borstwand. Andere wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het geluid wordt geproduceerd door een vibrerend strottenhoofd. Als laatste bestaat er nog een theorie dat het komt door een trillende ader die over de rug loopt. Tot nu toe heeft de wetenschap nog niets met zekerheid kunnen aantonen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Davis gaan nog een stapje verder. Zij beweren dat spinnen een helende werking heeft op lichamelijke verwondingen en ziektes.  Het is namelijk bewezen dat trillingen binnen een bereik van 20-140 Hz, gezondheid gerelateerde voordelen hebben. Het geluid van spinnen heeft doorgaans een frequentie tussen de 27 en 44 Hz. Volgens hen wil dat het volgende zeggen:

huisdier-gezondheid.jpg

De helende krachten van katten worden steeds vaker erkend door ziekenhuizen en verpleeghuizen die katten in dienst nemen.

Kennen jullie het verhaal van Oscar the cat?

Oscar is een kat die in 2005 werd geadopteerd door een verpleeghuis in Rhode Island. Het verpleeghuis behandelt mensen die in het eindstadium zitten van bijvoorbeeld Alzheimer en Parkinson. De meeste inwoners zijn zich over het algemeen niet bewust van hun omgeving.

Oscar wordt beschreven als een over het algemeen afstandelijk en geen mensvriendelijke kat. Hij sist regelmatig naar mensen wanneer hij met rust gelaten wil worden.

Nadat Oscar ongeveer zes maanden in het verpleeghuis was, merkte het personeel op dat Oscar vaak koos voor een dutje naast inwoners, die binnen enkele uren na zijn komst overleden waren. Het lijkt erop dat Oscar probeert mensen te troosten en te verzorgen wanneer ze sterven.

Nadat Oscar 25 sterfgevallen nauwkeurig had voorspeld, begonnen medewerkers de familieleden van inwoners te bellen zodra ze hem naast iemand hadden zien slapen. Op deze manier wilden ze hen de gelegenheid geven om vaarwel te zeggen vóór de naderende dood.

Vanaf januari 2010 had Oscar nauwkeurig ongeveer 50 sterfgevallen van patiënten voorspeld.

Oscar maakte internationale krantenkoppen in 2007 nadat het New England Journal of Medicine een artikel over hem publiceerde.

Vanaf 2018 heeft Oscar 100 sterfgevallen nauwkeurig voorspeld.

huisdier-in-verpleeghuis-tehuis.jpg

Over het algemeen zijn de wetenschappelijke en medische wereld het eens dat, het bezitten van een kat je zal helpen een langer, gezonder en (natuurlijk) gelukkiger leven te leiden. 

Wees niet bevreesd mocht je geen katteneigenaar zijn! Ik heb hieronder de oplossing.. Klik maar op de button!

“wanneer je een kat en een stel gebroken botten in dezelfde kamer zet, zullen de botten genezen”

een gezegde van oud veteranen.